• Karin en Marielle

Authentiek Spanje voor natuurliefhebbers (Siërra Nevada, Ubeda, Sierra Cazorla, Mojacar)


Deze reis hebben wij zelf gemaakt in de maand Januari. Prachtig en zeer aan te raden voor mensen die van de bergen houden met een afwisseling van 2 authentieke stadjes en stukje kust.

Tijdens deze route hebben wij uitsluitend overnacht op camperplaatsen (meeste gratis).

Alhaurin de la Torre > Monachill

Monachil > dit is een plaatsje in de bergen (Sierra Nevada). Wij hebben hier een zeer mooie wandeling

gemaakt; Los Cahorros. Deze wandeling heeft een aantal hangbruggen en de duur van de wandeling in ongeveer 3,5 uur. Wij hebben hier overnacht op de camperplaats in het dorp (pleintje). Vanuit deze camperplaats loop je naar de start van de wandeling.

Monachill - Baeza

Via Monachil ga je via de Carr de El Purche, je passeert camping Ruta del Purche en volgt de weg. Net voordat je op de A395 uitkomt (+/- 5 km, zie foto) is

een prachtige wandelroute.

Hierna zijn wij doorgereden naar Baeza en hebben overnacht op de camperplaats in het centrum.

Baeza - Ubeda

Baeza en zeker Ubeda zijn prachtig oude stadjes, in Udeda hebben we de stadswandeling gemaakt.

In Udeda hebben we ook gebruik gemaakt van de camperplaats in het centrum. Ps ook heerlijk gegeten hier!

Ubeda - Cazorla

Van Cazorla zeggen ze dat het het Canada van Spanje is. Wij hebben ook hier prachtige wandelingen gemaakt. Wij hebben overnacht op de camperplaats. Hier is echter ook een leuke camping; camping San Isicio (maar toen wij er waren was deze dicht ivm winter). Vanuit Carzorla zijn wij (een smalle maar mooie weg) naar het Noorden van de Sierra Cazorla gereden, via Hornos richting Veliz Rubio.

Cazorla - Mojacar

Via de hierboven beschreven route zijn we naar Mojacar gereden. Na de bergen is de kust ook wel weer heel toeven. Hier hadden we een fantastische gratis camperplaats. Deze ligt iets voorbij Mojacar, op loopafstand van; Castillo de Macenas. Echt aan het stand, heerlijk wakker worden.

Mojacar - Via Cabo de Gata (natuurpark) weer terug.


102 keer bekeken0 reacties